DROP-IN-AVOIN SAVIPAJA @ Aleksaterin piha

Haluamme kutsua kaikki keramiikan ystävät Drop-in-avoimelle savipajalle johon ei tarvitse erikseen ilmoittautua!

Ota mukaan ystäväsi ja tulkaa yhdessä kokeilemaan savihommia ja nipistelytekniikkaa matalalla kynnyksellä. Olemme ulkona Aleksanterin pihalla (keramiikkapajan sisäpihalla) jos sää sallii! Tapahtumassa on siis ns. liukuva aikataulu, tule ja mene niin kuin itse haluat. Tapahtumassa kaikki saavat tehdä ainakin yhden kulhon ja koristella sen haluamallaan tavalla! Hinta per keramiikkaesine on 15€ (sis. alv 24%, savi, lasitus ja poltot) ja maksetaan pajalla kortilla tai käteisellä.

Myynnissä on myös ainutlaatuista keramiikkaa ja muita käsitöitä sisällä keramiikkapajan myymälässä. Ihmetila Vintage pitää myös ovensa auki tapahtuman aikana. Tervetuloa!

---

Vi vill bjuda in alla keramikens vänner till en Drop-in-öppen verkstad som du inte behöver anmäla dig till på förhand!

Ta med dina vänner och kom tillsammans och testa på tumingsteknik med låg tröskel. Vi kommer att vara ute på Alexanders gård (på keramikverkstadens innergård) om vädret tillåter! Evenemanget har ett s.k. flexibelt schema, kom och gå som du vill. På eventet får alla göra minst en skål och dekorera den som de vill! Priset per keramikföremål är 15 € (inkl. moms 24%, lera, glasering och bränning) och betalas i verkstaden med kort eller kontant.

Det finns även unik keramik och andra hantverk till salu inne i keramikverkstadens butik. Ihmetila Vintage kommer även att hålla sina dörrar öppna under evenemanget. Välkommen!

Barnkalas i trädgården

Äntligen kan vi berätta för er om utställningen vi har planerat och jobbat på i åtminstone ett halvår, nämligen fr.o.m. 3.5.2024 kommer vår keramik-/konstutställning "Barnkalas i trädgården" att finnas att beskåda i Galleri Emilie, Mariegatan 2 i Lovisa. Tack till Mimosa för denna fina möjlighet!

Kort info om vår utställning:

"Vi är tre keramik artesaner som håller denna konst-/keramikutställning under namnet "Barnkalas i trädgården". Tanken bakom utställningen är att bejaka barnasinnet, främja glädje, lekfullhet och hopp om en ljusare framtid.

Konstutställningens tidpunkt, alltså våren, känns som en naturlig del av vårt budskap. Och när är det passande att hålla ett barnkalas i trädgården? Jo, på våren eller tidig sommar! Det är då naturen vaknar till liv efter en lång vinter och är litet av en "pånyttfödelsens tid”.

Vi önskar att utställningen lockar såväl barn som vuxna och inspirerar till att njuta av naturen och trädgårdens skörd. Dessutom symboliserar barnkalas en tid då familj, släkt och vänner samlas för att fira tillsammans.

Hoppas du vill vistas en stund på vårt barnkalas. Välkommen!"

DROP-IN-AVOIN SAVIPAJA JA AVAJAISET

LoviSavi Avajaiset ja avoin savipaja

Halutaan juhlistaa meidän uutta pajaa kutsumalla teidät ja muut keramiikan ystävät Drop-in-avoimelle savipajalle johon ei tarvitse erikseen ilmoittautua! Ota mukaan ystäväsi ja tulkaa yhdessä kokeilemaan savihommia ja nipistelytekniikkaa. Tapahtumassa on siis ns. liukuva aikataulu, tule ja mene niin kuin itse haluat.

Kaikki halukkaat saavat tehdä ainakin yhden kulhon ja koristella sen haluamallaan tavalla! Hinta per keramiikkaesine on 15€ (sis. alv 24%, savi, lasitus ja poltot) ja maksetaan pajalla kortilla tai käteisellä. Tarjoillaan myös pientä purtavaa ja kuplivaa. Myynnissä on myös ainutlaatuista keramiikkaa ja muita käsitöitä. Tervetuloa!

UUDEN PAJAN AVAJAISET JA DROP-IN-AVOIN SAVIPAJA TORSTAINA 18.4.2024 KLO 17-20, Aleksanterinkatu 8, Loviisa


MUUTTOMYYNTI

Lauantaina 10.2 klo 12-15 järjestetään keramiikkapajan muuttomyynti. Paljon keramiikkaa tarjoushinnoin! Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus ostaa käsintehtyä keramiikkaa halvalla! Tervetuloa ja ota kaverit mukaan!

På lördag 10.2 kl.12-15 ordnar vi utförsäljning i keramikverkstaden. Vi har massor av keramik till billiga priser! Missa inte denna unika chans att köpa handgjord keramik till bra pris! Välkommen in och kika!

Med vänlig hälsning Janine

PS. På måndag får vi äntligen nycklarna till nya stället! Hurraa!


Me muutamme! Vi flyttar!

Meidän on nyt aika siirtyä lähemmäksi Loviisan keskustaa "uuteen" viihtyisään pajatilaan. Muutto tapahtuu pikkuhiljaa 12.2-1.3 välisenä aikana.

Uusi osoitteemme on Aleksanterinkatu 8

Te Loviisalaiset ehkä mietitte että mikä ihmeen liiketila kyseessä on? Talo on aivan ihana vanha vaaleanpunainen kivitalo ihan torin kupeessa. Ikkunoistamme näkyy mm. raatihuone. Aleksanterinkatu 8 toiminut aikaisemmin mm. kukkakauppana, parturi-kampaamona sekä joulupuotina.

Tavarat etsivät varmasti vielä paikkaansa uudessa tilassa muutaman viikon muuton jälkeen, toivottavasti ymmärrätte jos kaikki on vähän vinksallaan.

Meillä tulee olemaan siellä erillinen lasitus- ja uunihuone (VIHDOIN!) sekä myös ihana erillinen keittiö ja kahvinurkkaus joka on kaikkien teidän käytössänne!

Saamme myös vapaasti käyttää Aleksanterin sisäpihaa muiden alueen yrittäjien kanssa. Voimme jo nähdä meidät hengailemassa siellä itsetehtyjen kahvikuppiemme kanssa!

Pahoittelemme muutosta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa mutta hyvää kannattaa odottaa!

Lisätietoja saat tilaamalla uutiskirjeemme.

Ystävällisin terveisin Janine & Pia


Nu är det jul, här i vårt hus!

Under veckoslutet gick Strömfors bruks julmarknad av stapeln. Det var verkligen roligt att få delta och att det kom så många besökare! Tack för alla fina komplimanger och visat intresse för våra keramikkurser.

Till nästa står vår egen julmarknad på agendan, nämnligen på självständighetsdagen 6.12 samlas flera talangfulla hantverkare och säljer sina alster i vår keramikverkstad kl.11-16.

Till salu finns bl.a. handgjord keramik, smycken, ljus, tvålar, tröjor, yllesockor, väskor samt kaffe från Lovisa. Vi bjuder också på glögg, pepparkakor och julstämning. Hjärtligt välkommen!

Därefter är verkstadsbutiken öppen på lördagar kl.12-14 samt på Loviisa City Shopping by Night.

Jag önskar verkligen att de som har möjlighet skulle köpa sina julklappar av lokala företagare och hantverkare. Det betyder så mycket för oss!

Andra sätt att stöda lokala företagare är bl.a. att dela deras inlägg och bilder på sociala medier, köpa deras presentkort, recensera deras produkter, ge positiv feedback och berätta om dem till alla dina bekanta. Tack på förhand!

Med vänlig hälsning Janine


Äntligen dags för rakubränning!

Spännande tider! Vi har precis publicerat vår första rakukurs på nätsidan i äkta do-it-yourself anda. Det här innebär alltså att de som vill delta i kursen avhämtar 2 kg rakulera från verkstaden på överenskommen tidpunkt och får skapa hemma i lugn och ro.

Sedan hämtas alstren till verkstaden senast 25.2 för råbränning och på veckoslutet 9-10.3 är det äntligen dags att rakubränna!

Jag har utrett vilka lov vi behöver för att få rakubränna på gården vid LoviSavi och räddningsverket önskar bara att vi har en brandsläckare nära till hands. Jag har dessutom i kraft mitt certifikat för heta arbeten, så säkerheten lär ska vara under kontroll.

Om bränningar i vanlig elugn kan vara oförutsägbara och spännande så är nog rakubränning något helt next level! Resultaten blir alltid helt unika och sååå vackra. Jag kan inte vänta tills vi kommer igång! Det ska bli så roligt!

Ps. Du som är intresserad och/eller anmäler dig till kursen, läs omsorgsfullt igenom kursbeskrivningen för att uppnå bästa resultat!

Med vänlig hälsning Janine


Wine&Clay intresserar många!

Paint&Wine och Clay&Wine är inget nytt koncept och inte vårt påhitt, men efter en del förfrågningar bestämde vi oss att testa på det och erbjuda sådana kurser även i LoviSavi. Det blev snabbt en succé!

Idén med kurserna är självklart inte att dricka sig full och sedan trycka händerna i lera och se vad man kan åstadkomma, utan mera som en slags "förfest" där man kan smutta i sig lite av sin favoritdryck i gott sällskap och slappna av medan man skapar i lera. Många av de som anmält sig kommer till kursen med sin partner eller kompisgäng för att spendera kvalitetstid tillsammans.

Vi önskar skapa en extra mysig stämning i verkstaden genom ljusslingor, bordslampor, levande ljus och en sprakande brasa i eldstaden. Vi har vinglasen, leran, utrymmet, verktygen, glasyrerna och keramikugnarna, ni hämtar bara dryck, inneskor och ett gott humör!

Loviisan Sanomat hittade också oss via sociala medier och skrev en artikel om just Wine&Clay. Tack för besöket!

Psst! Det finns en extra Wine&Clay kurs till salu här i nätbutiken som vi inte har gjort någon reklam för på sociala medier. Nu har du din chans att nappa en plats åt dej och ditt gäng!

Med vänlig hälsning Janine


Julförberedelser i september

Vi har redan under en längre tid sakta förberett oss inför julförsäljningen av egen handgjord keramik, men ju närmare julen kommer destu hårdare blir takten.

Pia har bl.a. handbyggt helt ljuvliga tomtar och rumpnissar i olika former medan jag har satsat på drejade ljusstakar och julgranar. Det är så roligt och givande när vi har så olika stilar!

Vi på LoviSavi, alltså CeraPia och Senapsgula Sagor, kommer att delta i Strömfors brukets julmarknad 2-3.12 kl.11-16. Dessutom ordnar vi julförsäljning i LoviSavi keramikverkstad 6.12 kl.11-16. Välkommen för att njuta av julstämning!

Vi erbjuder unika handgjorda keramikföremål som passar till både vardag och fest. Utöver det säljer vi även presentkort till keramikkurser för dem som hellre vill ge en upplevelse i julklapp, passar också perfekt till den som redan har allt!

Obs! Beställningsarbeten tas emot t.o.m. 31.10.2023 per e-post senapsgulasagor(at)gmail.com eller som privat meddelande till @senapsgulasagorshop på instagram. Tack på förhand!

Med vänlig hälsning Janine


LoviSavi invigning 18.8.2023

Under sommaren jobbade jag och Pia flitigt med att få allt färdigt i verkstaden inför invigningen och de första kurserna vid sidan om semestern och andra projekt. Mycket som finns i LoviSavi nu är ihopplock av det vi hade i våra egna små verkstäder och loppisfynd. Vi ville skapa en mysig hemtrevlig stämning och samtidigt göra det på ett så ekologiskt och ekonomiskt sätt som möjligt.

Vi är båda också DIY-typer och min pappa Sixten en skicklig snickare, så med en aning blod, svett och svordomar fick vi ihopbyggt två stora arbetsbord med hjul under och hyllor för förvaring. Förutom borden had Sixten snickrat en gigantisk fristående hylla åt oss och mera är på kommande! Vi är så tacksamma för all hjälp vi fått.

Vi hade öppna dörrar och invigning av keramikverkstaden fredagen den 18.8.2023 och blev positivt överraskade av folkmängden som kikade in! Även Nya Östis var på plats och skrev en artikel om oss, tack på för det!

Än så länge har vi inga fasta öppethållningstider, men håll utkik på sociala medier där vi meddelar då butiken är öppen. Butiken är åtminstone öppen då skylten syns på gatan!

Med vänlig hälsning Janine