Privat drejningskurs

Privat drejningskurs

199,00 €
sis. ALV
Kurssilla on vielä tilaa / Tuotetta on varastossa

Kuvaus

Privat drejningskurs


OBS! Innan du köper denna kurs, tag kontakt med Janine via e-post senapsgulasagor(at)gmail.com och kom överens om en tidpunkt för kursen!


Vad?

En 3+1,5 timmars drejningskurs där du får lära dig grunderna i att dreja (centrering, öppna upp lerklumpen på drejskivan, kompressa bottnet, lyfta upp väggarna osv) samt att knåda lerbollar, beskicka och finslipa föremålen.


Kursen passar för nybörjare men vi rekommenderar att du varit i kontakt med lera förut innan du börjar med drejande!


Drejningskursen är delad i två tillfällen:

Första tillfället (3h): Går vi igenom keramikprocessen, säkerhet i verkstaden, väger upp lerklumpar, knådar lerbollar, drejar så mycket vi hinner och till sist städar vi undan tillsammans.

Andra tillfället (1,5h) 1-3 dagar efter första tillfället: Lär vi oss hur man beskickar (på finska säger man “sorvata pohjat” vilket är mer beskrivande) och testar olika verktyg för det. Till sist finslipar vi föremålen och städar undan tillsammans.


I kursens pris ingår moms, privatundervisning, 1-5 färdiga keramikföremål, lera, bränningar samt glasering i vit, svart eller transparent glasyr.


TIPS! Då du gått denna drejningskurs är det fritt fram för dig att boka drejningstid till vår öppna verkstad och öva självständigt i egen takt!


Var?

I keramikverkstaden LoviSavi på adressen Alexandersgatan 8, Lovisa. Ingång från gatan. (Gratis parkering på Alexandersgatan och på torget med parkeringsskiva)


Annat som behövs?

  • Vi rekommenderar att du tar med dig egna inneskor (t.ex. sandaler, lenkkare, crocs)!
  • Drejning är verkligen klottigt! Det kan vara bra att ha på sig kläder som får bli smutsiga, men leriga kläder är lätta att rengöra.
  • Eget förkläde kan vara bra att ta med, men vi har även en del förkläden att låna ut.
  • Beakta att det kan vara utmanande att jobba med lera om man har långa naglar eller smycken på händerna.
  • Ett litet mellanmål och vattenflaska kan vara bra att ha med sig men vi rekommenderar inte att äta i samma utrymme som vi jobbar med lera i.


Keramikföremålen är senast klara 2 månader efter kursen. Föremålen kan skickas per post för 10€ (innehåller postavgift och packningsmaterial) eller avhämtas från LoviSavi-verkstaden i Lovisa vid överenskommen tidpunkt.


Svara gärna på enkäten innan kursen, tack!

https://forms.gle/TpUsLPhJqdV4Ffz47


Annat att ta i bekantande

LoviSavi, Janine eller Pia står inte för eventuella skador eller olyckor som kan hända under kursen eller den öppna verkstadstiden.


Vi önskar att du bara kommer till verkstaden då du är frisk!


Läs mer om våra annullerings- och användarvillkor på Käyttöehdot-sidan.


LoviSavi har rätt att ta fotografier på kursdeltagarnas alster och använda dem i inlägg/händelser på LoviSavi-Instagram konto eller Facebook sida om inga andra överenskommelser gjorts. Kursdeltagarens namn nämns inte i samband med alstret, ifall inte deltagaren enskilt önskat det.